Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget til betydelige videnskabelige opdagelser. Under foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, give indblik i laboratoriets arbejde med forædling af byg og humle samt udvikling af nye gærtyper til alkoholfrit øl.
Videnskab bag ølproduktionForedraget vil dykke ned i de teknikker og ingredienser, der anvendes i ølproduktionen. Du vil lære om, hvordan spiring af byg kan skabe forskellige malttyper, og hvordan Carlsberg arbejder på at udvikle nye gærtyper, der ikke danner alkohol. Dette giver mulighed for at producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen.
Klimatolerante planter og historisk DNACarlsberg Laboratorium arbejder også med banebrydende teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Foredraget vil give indsigt i, hvordan laboratoriet finder forbedrede egenskaber i planter, der kan øge deres kvalitet under forskellige klimatiske forhold. Desuden vil du høre om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, der kan give indblik i fortidens plantetilpasning.
Smagsprøver og streamingUnder foredraget vil du få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i foredraget. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Låsby Hallen, Niels Bohrs Vej 7, 8670 Låsby
Entré: 30 kr
Arrangør: Onsdagsklubben
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her